Marko Mesiäislehto Kotikirkon pastoriksi
Marko Mesiäislehdolla oli Suomessa ollessaan puolessa välissä neljättäkymmenettä ikävuottaan kaikki hyvin; koulutus, työpaikka, perhe ja omakotitalo. Takana oli IT-insinöörin koulutus ja nyt oma perhe ja hyvä työpaikka Rautaruukin kehityspäällikkönä. Fyysinen kuntokin oli hyvä urheiluharrastuksista, pesäpalloa ja painia, kuten pohjalaispojalle sopiikin. Suomenmestaruuskisojen mitaleitakin on tullut molemmissa lajeissa. Tunnustuksellisena kristittynä Marko on ollut 16-vuotiaasta alkaen, joten perinteiset pohjalaiset paheet, puukot ja puntarit olivat jääneet vähemmälle.
Lapsuutensa Marko on kuitenkin elänyt Alajärvellä, josta hän myös valmistui ylioppilaaksi. Markon veli työskentelee perheensä kanssa Tansaniassa kehitysyhteistyöjärjestö FIDA Internationalin palveluksessa.
Koulunkäynti Alajärvellä oli Markolle helppoa, läksyjä ei paljoa tarvinnut lukea. Armeija kutsui miestä koulujen jälkeen ja siellä miehestä tehtiin pioneerivänrikki, luutnantin ruusu lisätiin kaulukseen kertausharjoituksissa käyntien jälkeen.
Matkustaminen ei kuitenkaan ollut pelkästään työn mukanaan tuomaa. Markosta oli tullut myös helluntaiseurakunnan evankelista. Vapaaehtoisena evankelistana Marko kiersi välillä maakuntaa ja osallistui aktiivisesti helluntailiikkeen toimintaan Suomessa. Politiikkaakin mahtui vähän mukaan, Marko oli myös Seinäjoen tarkastuslautakunnan jäsen.
Kuten elämässä yleensä, moni asia tapahtuu yllätyksenä; Yhdysvaltojen vihreän kortin vuosittaisessa arvonnassa annetaan Yhdysvaltoihin maahanmuuttolupa, ”Green Card”, 50.000:lle maahan haluavalle. Arvontaan osallistuu maailmanlaajuisesti miljoonia toivorikkaita (vuonna 2015 yli 9 milj.), Euroopasta onnekkaita on muutama prosentti hakijoista. Suomesta voittajia löytyy vuosittain vain muutama. Markon Eveliinan nimissä jättämä tosite osoittautui kuitenkin voittoarvaksi ja niin perheellä oli edessä todellinen elämän T-risteys.

Mesiäislehdon perheessä on vanhempien lisäksi kaksi tytärtä ja kuopuksena poika Sebastian. Salma ja Selina ovat jo Floridassa koulussa ja Sebastiankin pääsee nyt neljävuotiaana amerikkalaiseen esikouluun. Tytöille ei kielimuuria juuri ollut Salman käytyä Seinäjoella englanninkielipainotteista koulua. Vajaan vuoden Floridassa olon jälkeen, tytöt ovat jo ”Straight A” oppilaita. Sebastianin aloittaessa esikoulunsa syksyllä Eveliinallekin avautunee mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen työelämään, jatkossa Eveliina toimii Kotikirkon pyhäkoulun opettajana ja koordinoi työtä lasten parissa.
Ympäristön nyt vakiintuessa ja perheen päästessä muuttamaan Kotikirkon pappilaan, myös Marko saa mahdollisuuden toteuttaa vanhan unelmansa. Marko on kirjautunut mukaan työn ohella opiskeltavaan teologian maisteri-ohjelmaan, South Florida Bible School & Theological Seminary. ”Opiskelu estää paikalleen jämähtämisen”, sanoo Marko. ”Olen hyvin iloinen työn ohella opiskelumahdollisuudesta, ensi syksynä minulla on mm. hermeneutiikan opintoja”, kertoo Marko.